ArchitExpert

مرجع متخصصـان معماری

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)


رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تهران با تاکید بر ضرورت تحقق معماری ایرانی- اسلامی در سیما و منظر شهری گفت: مجسمه‌های شهری باید در راستای گفتمان معماری ایرانی- اسلامی باشند.

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان زیباسازی شهر تهران، محمد سالاری با اشاره به برگزاری چهارمین دوره دوسالانه مجسمه‌های شهری گفت: یکی از ماموریت‌های سازمان زیباسازی شهر تهران، طراحی و نصب مجسمه‌ها و المان‌های معماری و شهرسازی در سطح شهر تهران به منظور ارتقای کیفیت بصری و سیما و منظر شهری است.

وی ادامه داد: موضوع سیما و منظر شهری یک مجموعه بسیار گسترده‌ای از کلیه نماهایی است که در شهر مشاهده می‌شود. از جمله المان‌هایی که در چهارراه‌ها، میادین و ورودی‌های هر شهر نصب می‌شوند که باید در راستای مبانی شهرسازی و سیما و منظر شهری مورد نظر باشند، مجسمه‌های شهری هستند.

سالاری تاکید کرد: با توجه به اینکه ایران، کشوری اسلامی و ما مردم مسلمانی هستیم، مجسمه‌های شهری نیز باید در راستای ترجمه گفتمان مبانی معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی به زبان حجم باشند. البته از آنجا که شناخت مبانی شهرسازی ایرانی- اسلامی و ترجمان آن به زبان هنر و خلق مجسمه‌ها کاری تخصصی، کیفی و محتوایی است، قاعدتا صاحبنظران مختلف در این حوزه نظرات تخصصی خود را دارند و برایشان مهم است که بدانند مجموعه المان‌ها و مجسمه‌ها ترجمان مبانی معماری و شهرسازی غربی یا غیر اسلامی نباشد.

رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر اضافه کرد: ما در کمیسیون در اولین گام به دنبال احصاء مبانی و مفاهیم معماری و شهرسازی ایرانی- اسلامی بودیم و در مرحله بعد، اولویت ما نحوه عملیاتی کردن این مبانی است. البته بیش از احصاء مبانی معماری ایرانی- اسلامی، در اجرای این مفاهیم مشکل داریم که این مشکل در حوزه دانشگاهیان، صاحبنظران و مجریان وجود دارد.

وی اذعان کرد: از آنجا که این حوزه محتوایی است و هنوز کارنامه قابل قبولی در کشور در ایجاد دستورالعمل‌های عملیاتی نداریم، لذا مجموعه اقداماتی که در راستای تحقق معماری ایرانی- اسلامی باید انجام شود، به کندی پیش می‌رود و اقدامات صورت گرفته، به دلیل کمبود تجربه با انتقاد مواجه می‌شود که یکی از عوامل بازدارنده در تحقق معماری ایرانی- اسلامی، همین نظرات متفاوت و بعضا درست است.

سالاری تصریح کرد: به هر جهت ما باید این مرحله گذار را رد کنیم و به فهم مشترک در خصوص معماری ایرانی- اسلامی برسیم و مجموعه اقدامات لازم برای تحقق آن، از جمله نصب مجسمه‌های شهری را بپذیریم.

عضو شورای شهر تهران در پایان تاکید کرد: ما در کمیسیون از اقدامات سازمان زیباسازی در خصوص تولید مجسمه‌های شهری و جذب علاقمندان این حوزه استقبال می‌کنیم و به رغم اشکالات احتمالی معتقدیم از این سازمان و معاونت معماری و شهرسازی شهرداری باید حمایت کنیم تا صاحبنظران وارد عرصه نقد شوند و به سمت اصلاح اوضاع حرکت کنیم.

لازم به یادآوری است چهارمین دوسالانه مجسمه‌های شهری به همت سازمان زیباسازی شهر تهران به ریاست جمال کامیاب و به دبیری محسن سلیمانی برگزار شد و نمایشگاه این دوسالانه تا ۱۱ اسفندماه در باغ موزه قصر، میزبان عموم علاقمندان به هنر است.

 

 

 

منبع: سازمان زیباسازی شهر تهران

 

 

مرجع متخصصان معماری - Architexpert             -                 تماس با ما : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ورود / عضویت

درباره مرجع

خدمات مرجع متخصصان معماری:

  • اخبار روز دنیای هنر و معماری
  • معرفی معماران ایرانی و خارجی و پروژه های آنها
  • اطلاع رسانی مسابقات و رویدادهای معماری، عمران و ساختمان در سطح جهان
  • دانلود مطالب و فیلمهای مرتبط با معماری، عمران و ساختمان

 

راه های تماس

آدرس ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید