هفته فرهنگی ایران در تونس با استقبال تونسیها از هنر ایران کارش را رسما آغاز کرد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در تونس، اولین هفته فرهنگی ایران در تونس پس از انقلاب این کشور با حضور وزیران فرهنگ دو کشور و افتتاح نمایشگاههای صنایع دستی و هنرهای تجسمی عصر سهشنبه (22 مهرماه) به وقت تونس گشایش یافت.
علی جنتی – وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی – که صبح همین روز در فرودگاه تونس مورد استقبال مراد الصلکی – همتای تونسیاش – قرار گرفته بود، به همراه او در قصر عبدلیه حاضر شدند و از نمایشگاه آثار هنری ایران دیدن کردند.
در این مراسم که حجتالاسلام مصطفی بروجردی - سفیر جمهوری اسلامی ایران در تونس -، صادق رمضانی گلافزانی - رایزن فرهنگی کشورمان در تونس -، سیدمحمدحسین هاشمی – معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی -، مهرداد آگاهی – مدیرکل همکاریهای فرهنگی و هنری سازمان – و تعداد قابل توجهی از رسانههای تونس حضور داشتند، هنرمندان حاضر در نمایشگاه هر کدام درباره کارهای حضور توضیح دادند.
پس از افتتاح این بخش که مورد توجه وزیر فرهنگ تونس و بازدیدکنندگان تونسی قرار گرفت، وزیران فرهنگ دو کشور در چایخانه ایرانی تعبیهشده در حیاط قصر مورد پذیرایی قرار گرفتند و در ادامه دو تفاهمنامه فرهنگی در زمینه چاپ و نشر و موسیقی امضا کردند.
سپس حاضران به منطقه گردشگری سیدی بوسعید رفتند و برنامه در قصر نجمه الزهرا ادامه پیدا کرد.
وزیر فرهنگ ایران به همتای تونسیاش که اهل موسیقی است، یک جلد قرآن کریم و یک سهتار هدیه داد. الصلکی نیز هدیهای را که یک اثر هنری بود به علی جنتی تقدیم کرد.
سپس وزیر فرهنگ تونس در سخنانی اظهار کرد: دومین هفته فرهنگی تونس در ایران طبق وعده آقای وزیر برگزار خواهد شد. همچنین تفاهمنامههای امضاء شده بین دو کشور در زمینههای نشر و ترجمه و موسیقی اجرایی خواهد شد.
مراد الصلکی با اشاره به اینکه تفاهمنامه پیشتر امضاشده بین دو کشور به سالها پیش مربوط بوده است، به جایگاه سینمای ایران در تونس و علاقه تونسیها به سینمای کشورمان اشاره کرد.
وزیر فرهنگ تونس نمایشگاه هنری ایران در تونس را هم فوقالعاده زیبا توصیف و مردم را به بازدید از این نمایشگاه دعوت کرد.
همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی که به زبان عربی سخن میگفت، با اشاره به تمدن تونس و جایگاه ایرانیها در این تمدن، به عالمان ایرانی که در تونس حضور داشتهاند اشاره کرد و گفت: خوشحالم که نام عالمان ایرانی را روی خیابانهای تونس گذاشتهاید.
علی جنتی همچنین تاکید کرد: دو تمدن کهن ایران و تونس از دیرباز با هم در ارتباط بودهاند.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی نیز که به عربی سخن میگفت، با تشکر از امکان فراهمشده برای برگزاری این هفته فرهنگی، در سخنانی که با طنز و همچنین خنده حاضران همراه بود، گفت: خانمهای ایرانی اینقدر از مردان ایرانی جلو افتادهاند که مردان دارند حقوقشان را از بانوان مطالبه میکنند. البته این حرفهای من را به فارسی ترجمه نکنید!
هاشمی سپس از هنرمندان ایرانی حاضر در سالن که بیشتر آنها خانم بودند، دعوت کرد تا روی سن بروند.
پایانبخش مراسم افتتاحیه نیز اجرای موسیقی سنتی توسط گروه حسامالدین سراج بود که با استقبال حاضران در سالن همراه شد.
هنرمندان حاضر بخش هنرهای تجسمی و صنایع دستی هفته فرهنگی ایران در تونس عشرت بدر (پژوهشگر و طراح لباسهای تاریخی و سنتی ایران)، ژیلا رسام عربزاده (هنرمند فرش)، فرح کیمیاقلم (نگارگر)، فریبا مقصودی (خوشنویس)، محسن کاوه (معرقکار چوب)، مهرنوش بشارت (هنرمند نقاش پشت شیشه)، عبدالناصر گیو (جواهرساز)، سعید عکافزاده (قلمزن) به همراه گروه موسیقی حسامالدین سراج، بتول مشکینفام (استاد ادبیات عرب)، منوچهر محمدی (تهیهکننده سینما)، گروه تئاتر «بدن دیوانه» با کارگردانی یاسر خاسب و مهدی جعفرزاده (متخصص چایخانه ایرانی) از میهمانان این هفته فرهنگی هستند.
منبع: ایسنا