ArchitExpert

مرجع متخصصـان معماری

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

آمار گردشگران ایرانی از محوطه باستانی شهر شوش به میزان قابل توجهی در نوروز 94 و روزهای پایانی سال 93 افزایش داشت که حضور چشم‌گیر گردشگران خارجی در این محوطه تاریخی را نیزمی توان به این آمار افزود.

 

شهر تاریخی شوش

به گزارش روابط عمومی ستاد اجرایی خدمات سفر خوزستان؛ محوطه باستانی شهر شوش که گزینه ایران برای ثبت در فهرست میراث جهانی یونسکو در سال 2015 است، نه تنها در سراسر سال حتی در گرمای تابستان نیز مقصد سفر گردشگران خارجی است، اما توصیه سفر تورهای گردشگری بین‌المللی برای سفر به خوزستان و محوطه تاریخی شوش، فصل بهار به‌ویژه روزهای نوروز است که جمعیت گردشگران خارجی در نوروز را چند برابر کرده است.

گفتنی است، در نوروز 94 نیز گردشگران خارجی با حضور در میراث 7 هزار ساله دانایی ایرانیان شگفت زده می‌شوند.

همچنین، شگفتی آنها وقتی کامل می‌شود که در هوای مطبوع بهاری، در چمن‌زارهای خوزستان گام بر می‌دارند و دسته‌های پرستوی مهاجر از برابر رویشان پرواز می‌کنند.

گفتنی است، ثبت محوطه باستانی شوش در فهرست میراث جهانی یونسکو تابستان امسال به رای اعضای سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو)گذاشته می‌شود. محوطه تاریخی شوش واقع در خوزستان یکی از قدیمی‌ترین سکونتگاه‌های شناخته شده جهان و کهن‌ترین شهر در ایران است که بقایای آن به جا مانده است.

یادآور می شود؛ شهر باستانی شوش، پایتخت تمدن چندهزار ساله عیلامیان در دوره‌ای نیز پایتخت زمستانی هخامنشیان به شمار می‌رفت. لایه‌نگاری‌های باستان‌شناسی در تپه‌شاهی شوش وجود 15 شهر تاریخی را ثبت کرده که حاکی از تمدن و شهرنشینی عیلامیان است.

لازم به ذکر است، هر یک از این لایه‌ها یک یا چند دوره تاریخی را مشخص می‌کند مانند لایه‌های پانزدهم تا نهم مربوط به دوران‌های مختلف عیلامی است؛ لایه هشتم مربوط به دوره هخامنشیان، لایه هفتم به زمان سلوکیان می‌رسد. لایه ششم و پنجم این شهر متعلق به اشکانیان است و لایه چهارم تمدن ساسانیان را در این شهر ثابت می‌کند و در نهایت لایه های سوم و دوم و اول به دوران اسلامی می‌رسد؛ همچنین، تپه آکروپل نیز که قلعه شوش روی آن بنا شده است، دارای 27 لایه باستان شناسی است.

شایان ذکر است، استان خوزستان تاکنون معبد چغازنبیل و سازه‌های آبی شوشتر را در فهرست میراث جهانی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) به ثبت رسانده است.

 

 
 
 
منبع: میراث آریا

 

 

مرجع متخصصان معماری - Architexpert             -                 تماس با ما : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید

ورود / عضویت

درباره مرجع

خدمات مرجع متخصصان معماری:

  • اخبار روز دنیای هنر و معماری
  • معرفی معماران ایرانی و خارجی و پروژه های آنها
  • اطلاع رسانی مسابقات و رویدادهای معماری، عمران و ساختمان در سطح جهان
  • دانلود مطالب و فیلمهای مرتبط با معماری، عمران و ساختمان

 

راه های تماس

آدرس ایمیل : این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید